het Cultuurknooppunt | All kinds of minds
333
post-template-default,single,single-post,postid-333,single-format-standard,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

04 mrt All kinds of minds

Temple Grandin heeft autisme en kan heel goed verwoorden waarom dat haar kracht is. Ze is een beelddenker, met een sterk ontwikkeld oog voor detail, en kan daarom goed visualiseren. Ze onthoudt beelden, categoriseert deze razendsnel, en kan ten alle tijden aanspraak doen op de dikke encyclopedie in haar hoofd.

Vanuit deze kracht werkt ze. Ze heeft geleerd haar talent voor haar te laten spreken, wanneer haar sociale vaardigheden het soms moeilijk maakte om met werkgevers in gesprek te komen.

Maar dit is maar 1 voorbeeld van 1 soort brein, 1 soort denker. In het filmpje noemt ze veel andere condities in het autistisch spectrum, en benadrukt ook voor deze mensen hun specifieke gaven en waarde voor onze wereld.

En vooral ook hun onderwijsbehoeften. Hoe belangrijk het is om de kinderen te prikkelen, en de juiste vragen te stellen. Om ze niet te laten fixeren op taken waar ze nooit goed in zullen worden, maar om ze te laten excelleren in hun specifieke interesses. Want: “The world needs all kinds of minds.”