het Cultuurknooppunt | De juf doet er toe!
187
post-template-default,single,single-post,postid-187,single-format-standard,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

05 feb De juf doet er toe!

Ali B vertelt over het verschil dat een juf kan maken in het leven van een kind. Elk kind heeft zijn eigen talenten. De belangrijke taak van de leerkracht is om het kind te helpen zijn talent te ontdekken, en er een leven lang plezier van te hebben.

Pas was ik op een school in Kanaleneiland, waar ik sprak met een leraar die al 35 jaar les gaf. Een ouwe rot in het vak. Hij kon prachtig gedetailleerde pentekeningen maken. Hij vertelde dat hij ooit een hele grote had gemaakt, waarin bijna alle spreekwoorden uit de Nederlandse taal te ontdekken waren. Kinderen uit zijn klas konden lang naar de tekening staren, op zoek naar nieuwe spreekwoorden. Ze deden wedstrijden wie de meeste juiste betekenissen kende. Ik wou de tekeningen graag zien, maar de leraar vertelde dat ze opgerold bij hem thuis lagen. Hij had er al te lang geen tijd voor kunnen vinden in de klas..