07 dec Terugblik op workshop Dagdromen ism Creatief Vermogen Utrecht

Op de eindconferentie van Creatief Vermogen Utrecht mocht het Cultuurknooppunt een workshop geven aan deelnemers, en toekomstige deelnemers, van dit onderzoekstraject naar creativiteit in het onderwijs.

Na een ochtend vol inspiratie en gesprekken met collega’s uit het Utrechtse culturele veld, was het tijd om naar de Agatha Snellenschool te gaan, en onze workshop op te bouwen. Een gevarieerd gezelschap van leerkrachten, cultuur coordinatoren en cultuurmakers kwam het lokaal binnenstappen en we gingen van start.

cv-verbeeldingskracht-01

Centraal stond de vaardigheid “verbeeldingskracht” en door middel van een audio-ervaring werd die op gang gebracht. Met de ogen gesloten, en op een lekker dekentje, doken de deelnemers in hun eigen  verbeelding en werden aan het dagdromen gezet over onderwijs, over kinderen en over creativiteit. Als workshopleider was het bijzonder om vanaf de zijlijn te zien hoe de mondhoeken op de zelfde momenten omhoog gingen, en hoe woorden, flarden van zinnen en schetsen op het papier verschenen.

15349796_1233076410092619_5451572799161448262_n

 

Hoe ziet jouw wereld, een wereld met méér creatief vermogen, er uit? Wat is de essentie van die droom? Hier onder zie je het resultaat van deze workshop; de antwoorden op deze vraag.

dromen-over-creatief-vermogenii-01

 

Een goed 2017, en mogen al jouw dromen uitkomen!