Het onderwijs in de media

11 feb Het onderwijs in de media

Het onderwijs is de laatste tijd opvallend veel in de media. Op televisieprogramma’s, in de krant en op de radio heeft iedereen het er over: staat er iets te veranderen, verandert er al iets, of verandert alles eigenlijk constant? Het is soms moeilijk te zeggen of de verschillende geluiden uit de media ook met elkaar verband houden, en gezamenlijk iets vertellen over de huidige staat van het onderwijs.

 

Daarom vandaag een paar recente fragmenten op een rij, om te kijken gewoon omdat het interessant is, maar ook om te kunnen reflecteren op een maatschappelijk debat dat absoluut in een stroomversnelling komt.

De Wereld Draait Door: een speciale thema-aflevering over muziek in het onderwijs

Screen Shot 2016-02-11 at 11.43.58

 

Zondag met Lubach: fragment over onderwijsvernieuwing en Onderwijs2032

Screen Shot 2016-02-11 at 11.34.34

 

De Monitor: over inspectie, uurtjes tellen, pauze nemen en de verwarming die om 4 uur s middags afslaat in het klaslokaal

Screen Shot 2016-02-11 at 11.39.52